zdjęcie poglądowe

Główny Inspektorat Sanitarny w opublikowanych najnowszych ostrzeżeniach publicznych dotyczących żywności poinformował o wycofaniu z obrotu w jednej partii produktu pn. Metka łososiowa oraz jednej partii produktu pn. Łosoś Atlantycki wędzony na zimno.

W wyniku działań Inspekcji Weterynaryjnej stwierdzono obecność bakterii Listeria monocytogenes w określonej poniżej partii metki łososiowej.

Produkt: Metka łososiowa Kiełbasa Surowa Metka (opakowanie MAP o średniej wadze ok. 1,4 kg)

Numer partii: 1F828092828

Termin przydatności do spożycia: 20.10.2022

Producent: Zakład Mięsny Peklimar 2 Sp. z o.o., Zakład Produkcyjny w Uniszkach Cegielni, 06-500 Mława, Uniszki Cegielnia 16A, weterynaryjny numer identyfikacyjny 14130301

W kolejnym komunikacie poinformowano, że na podstawie badań przeprowadzonych przez Państwową Inspekcję Sanitarną stwierdzono ponadnormatywną liczbę bakterii Listeria monocytogenes w określonej poniżej partii produktu Łosoś Atlantycki wędzony na zimno.

Produkt – Classic’ ŁOSOŚ ALTANTYCKI wędzony na zimno 250g

Numer partii: L39321

Data minimalnej trwałości: 22.10.2022

Wyprodukowano dla Carrefour Polska Sp. z o.o., ul. Targowa 72, 03-734 Warszawa przez Suempol Sp. z o.o., ul. Białostocka 69A, 17-100 Bielsk Podlaski

Zalecenia dla konsumentów: Nie należy spożywać partii produktów objętych komunikatami GIS. Spożycie żywności zanieczyszczonej Listeria monocytogenes może prowadzić do choroby zwanej listeriozą. W przypadku wystąpienia objawów choroby po spożyciu produktu objętego komunikatem, należy skontaktować się z lekarzem.




Subscribe
Powiadom o
0 komentarzy. Dodaj swój....
Inline Feedbacks
View all comments