zdjęcie poglądowe

Główny Inspektor Sanitarny w najnowszym ostrzeżeniu publicznym dotyczącym żywności poinformował o wycofaniu określonej partii konserw rybnych zanieczyszczonych histaminą.

Główny Inspektor Sanitarny został poinformowany poprzez System Wczesnego Ostrzegania o Niebezpiecznej Żywności i Paszach (RASFF) o prowadzonym przez hiszpańską firmę Consorcio Español Conservero S.A. wycofaniu kilku partii konserw rybnych zawierających anchois, ze względu na potencjalne przekroczenie dopuszczalnego poziomu histaminy.

Szczegóły dotyczące produktu:

Produkt: Filety z anchois w oleju słonecznikowym

Marki: Caprimar

Numer partii: R18G22 oraz R19G22

Najlepiej spożyć przed: 18.01.2024 oraz 19.01.2024

Kod kreskowy: 8410628463378

Producent: Consorcio Español Conservero S.A.

Dystrybutor: Jeronimo Martins Polska S.A.

Zalecenia dla konsumentów: Nie należy spożywać wskazanych w komunikacie partii produktu. Spożycie produktu o podanych w komunikacie numerach partii może stanowić ryzyko dla zdrowia konsumentów.

Zobacz również: Uważajcie na lizaki w sprayu

Zobacz również: Ważny lek dla tych pacjentów wycofany z obrotu

Zobacz również: Kaufland wycofuje ze sprzedaży jeden z produktów




ŹRÓDŁOGIS
Subscribe
Powiadom o
0 komentarzy. Dodaj swój....
Inline Feedbacks
View all comments