jajka
zdjęcie poglądowe

Główny Inspektorat Sanitarny w najnowszym ostrzeżeniu publicznym dotyczącym żywności poinformował o wykryciu obecności bakterii Salmonella spp. na powierzchni skorupek jaj.

W wyniku działań urzędowych Państwowej Inspekcji Sanitarnej wykryto Salmonella spp. w 1 z 5 próbek wskazanego poniżej produktu.

Nazwa produktu: 10 Świeżych jaj

Numer partii: A3PL08121309

Najlepiej spożyć przed: 15/02/2025

Kod kreskowy: 5 987463 142650

Producent: Zakład Pakowania Jaj, A.A. Kałużni Przyczyna Dolna 63B, 67-400 Wschowa

Nie należy spożywać produktu z partii objętej komunikatem. W przypadku wystąpienia objawów zatrucia pokarmowego po spożyciu wyżej wymienionego produktu, należy skontaktować się z lekarzem.

Zobacz również: Kolejna spora wygrana w naszym regionie